Ingrediënten


    • 500 g gemengd gehakt (half om half)
    • 1 teentje knoflook
    • 100 g geraspte Parmezaan
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 50 g zongedroogde tomaten (fijngesneden)
    • 2 el paneermeel
    • 4 el pijnboompitten (gehakt)
    • 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogde)
    • Olijfolie
    • Voor de tomatensaus:
    • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
    • 8 plakjes ontbijtspek (in reepjes)
    • 1 ui (fijn gesnipperd)
    • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
    • 1 handvol peterselie
    • handvol basilicum (vers)
    • 100 ml rode wijn
    • 400 g spaghetti
    • Peper en zout

Spaghetti met balletjes in tomatensaus


Wijn: Parra By the Grape Tempranillo

Recept voor 4 personen

  • Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, de knoflook, tomaatjes en pijnboompitten. Kneed door elkaar en breng op smaak met geraspte Parmezaan, Italiaanse kruiden en peper en zout.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Fruit de ui en de knoflook aan in dezelfde pan als de gehaktballetjes. Voeg de reepjes ontbijtspek toe en roerbak. Blus af met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Doe de tomatenblokjes en de gehaktballetjes erbij, en laat de saus nog een halfuurtje op een zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met de verse peterselie, peper en zout.
  • Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en roer op het laatst wat olijfolie door de pasta, dit voorkomt plakken. Serveer de spaghetti met de gehaktballetjes en garneer met wat geraspte Parmezaan en wat blaadjes verse basilicum.

Wijn & Spijs

“Het volfruitige karakter van de wijn past perfect bij de tomatensaus, en de kruidige afdronk gaat hand in hand samen met het gerecht.”