Ingrediënten


  • 1 ambachtelijke baguette
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten (fijngesnipperd)
  • 6 augurken (fijngesneden)
  • 400 g biefstuk (goede kwaliteit b.v. kogel of ossenhaas)
  • 2 el kappertjes (gehakt)
  • ½ tl zout
  • 2 handjes geraspte Parmezaan
  • 4 kwarteleitjes of kleine scharreleieren (alleen de dooier)
  • 4 el dijonmosterd
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl tabasco
  • 1 grillpan
  • 1 portioneerring (Ø 7 cm)

Steak tartaar


Wijn: Parra By the Grape Garnacha

Recept voor 4 personen

  • Snijd mooie plakken van het stokbrood, en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de plakken brood 3 min. op de snijkant en laat afkoelen.
  • Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Hak de biefstuk in hele kleine stukjes(tartaar) en doe dit in een kom. Meng 1/2 van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, Parmezaan, tabasco en zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits het ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren.
  • Verdeel het brood over de borden, strooi de rest van de Parmezaan over de steak tartaar en serveer de mosterd, mayo, kappertjes en de rest van de gesnipperde sjalotten er apart bij, om op smaak te brengen.
  • Zo eet je het; meng de eidooier, mayo, mosterd door de tartaar, even doorroeren en eet het samen met het stok brood.

Wijn & Spijs

“Deze Spaanse rosé zit barstenvol fruit en frisheid en heeft een stevige bordy. De keuze voor steak tartaar is daarom juist heel spannend! Het licht kruidige van de wijn past goed bij de sjalotjes en de mosterd. Prachtige combinatie!”