Baica Barrica Monastrell Jumilla DOP


€ 11,49

Geconcentreerde biologische Monastrell van oude stokken

Druiven die groeien op 45 jaar oude stokken in een zonovergoten klimaat op ongeveer 550 meter boven zeeniveau, het zit allemaal mee voor deze bijzondere biologische wijn! En als er dan ook nog slechts 4000 flessen van geproduceerd zijn weet je dat je een geweldige troef in handen hebt. Deze zwoelkruidige Monastrell heeft inmiddels een gouden medaille en 90 punten van Wine Spectator op zak!

  • Druivenras: Monastrell, 10% Syrah, 5% Garnacha
  • Wijnstreek: Jumilia, Spanje
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 14%

Het Spaanse Jumilia geniet steeds meer bekendheid als kwaliteitsregio. Dat kan ook niet anders met wijngaarden die profiteren van 3000 zonuren per jaar, een koel briesje en een groot verschil tussen dag en nacht temperatuur. De druiven voor deze wijn staan aangeplant op een grond van kalk. Dit zorgt voor een prachtige frisheid en concentratie. Daarnaast worden de biologische druiven zorgvuldig geselecteerd om alleen het beste fruit te selecteren.

Proefnotitie

Diepe kersenrode kleur. Kruidige geconcentreerde neus met romig bosfruit zoals wilde aardbei, volrijpe kersen, krentjes en pruimen. 6 maanden rijping op nieuw Frans en Amerikaans eiken geeft een geurig vleugje vanille en ceder. Met een diepe smaak van rijp rood fruit, zoethout, een vleugje peper en een hint bloemen en een zinderend lange afdronk. 85% Monastrell, 10% Syrah, 5% Garnacha. 14% alcohol. Nu op dronk tot 2021. Lekker bij gegrilde vleesgerechten en kruidige rijstschotels.