Bisio Devis Barbera Provincia di Pavia Vegan friendly


9,99

Biologische rode Barbera uit Italië

In onze zoektocht naar biologische Barbera liepen we tegen dit geweldige true-to-type exemplaar aan. Afkomstig uit de Italiaanse regio Pavia in Lombardije. Deze vrij koel gelegen regio zorgt voor intense fruitaroma’s van kersen, bessen en pruimen en geeft de delicate frisheid zo kenmerkend voor Barbera. Deze gelaagde wijn zit boordevol smaak en heeft een complex karakter. Uitstekende dinerwijn!

  • Druivenras: Barbera
  • Wijnstreek: Lombardije, Italië
  • Oogstjaar: 2017
  • Alcoholpercentage: 13%

Het biologische wijnbedrijf Bisio Devis staat garant voor 100% biologische wijn. Bewustwording van wat je eet en drinkt en de invloed van klimaatverandering vinden zij namelijk enorm belangrijk. En deze wijn hebben ze zelfs Vegan friendly gemaakt, wat simpel inhoudt dat tijdens het proces geen dierlijke producten zijn gebruikt. Erg fijn voor de vegetariërs onder ons!

Proefnotitie

Vonkelend robijnrood. Zuiver met prachtige intense fruitaroma’s van bessen, kersen en pruimen. Een vleugje laurier, lichte rokerig en wat dierlijks. Zeer true-to-type dankzij delicate frisheid, met een intens fruitkarakter en een diepe kern van leer en pure chocolade, een vleugje koffie en een lange afdronk. Uitstekende dinerwijn. Heerlijk bij rood vlees, paddenstoelen en truffel. Op dronk tot 2021.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Lombardije associëren we niet meteen met wijngaarden en culinaire hoogstandjes. De streek met modestad Milaan als kloppend hart en de alom bekende meren als toeristische trekpleisters ligt figuurlijk in de schaduw van Piëmonte. In tegenstelling tot de vermaarde buurman belanden de wijnen uit de Lombardijse heuvels, de mousserende Franciacorta daargelaten, slechts sporadisch in de (virtuele) winkelschappen van de wijnspeciaalzaak. Als de Barbera 2016 van Bisio Devis op de proeftafel verschijnt, zijn we dan ook reuze benieuwd. Bij de eerste slok toont de Barbera direct haar ware aard. Een extreem zoete inval van gedroogde pruimen en sappige kersen met een aangenaam animale ondertoon. Liefhebbers opgelet: Dit is precies een Barbera zoals Barbera bedoeld is!” – Gert-Jan Boone, wijncolumnist