Ca'ls Pins DO Valencia


€ 8,49

Biologische rode Ca’ls Pins: monastrell, cabernet sauvignon en merlot uit Spanje

De huiswijn van het biologische wijnhuis Los Pinos: Ca’ls Pins wordt gemaakt van monastrell, merlot en cabernet sauvignon. 4 maanden rijping op frans eiken geeft de wijn structuur en zorgt ervoor dat de druiven mooi samensmelten.

  • Druivenras: Monastrell, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Wijnstreek: Valencia, Spanje
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 14%

De dieppaarse wijn is krachtig zonder zwaar te worden. De monastrell geeft kruidigheid en kleur, de cabernet sauvignon structuur en frisheid en de merlot soepelheid. Sluiting: kurk. Overigens is deze wijn aanbevolen door Decanter Magazine (het grootste en belangrijkste wijnmagazine ter wereld!)

Proefnotitie

Wat veel wijn voor een kleine prijs! Een intens dieppaarse kleur heeft de Ca’ls Pins 2016, een harmonieuze blend van 50% Monastrell, 25% Cabernet Sauvignon en 25% Merlot. Expressieve neus boordevol zwart bosfruit van bramen, bosbessen en wilde aardbeien. Een hint koffie, chocolade en vanille dankzij 4 maanden rijping op Frans eiken. Prachtig in balans met zijdezachte tannine en een zwoel kruidige afdronk. Aan te raden bij gevogelte, rood vlees, harde kazen en kruidige rijstgerechten. Nu van genieten tot 2021.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“‘Nature & Organic Wine’ meldt het etiket. Dan zal de geschilderde afbeelding daarop van ‘Boom bij Zonsondergang’ wel met waterverf zijn gedaan. Blend van cabernet-merlot-monastrell in ieder geval niet waterig. Vier maandjes houthulp vanwege de crianza-affiche zorgt voor wat zoet-specerijrijke houvast. Zon en rijp rood fruit doen de rest.” Wijnschrijver Harold Hamersma, rapportcijfer 8+ in De Grote Hamersma 2017