Château de Caraguilhes Prestige Corbières Boutenac AOC


14,99

Biologische rode Corbières van Syrah, Grenache en Mourvèdre

Tijdens onze reis naar Zuid Frankrijk ontdekten we bij wijnhuis Château de Caraguilhes een wijn die je zelden tegenkomt. Een betaalbare Cru uit de heuvels van Boutenac, het beste terroir van de Corbières. En zoals je van ons gewend bent: biologisch gecertificeerd. Beoordeeld door Robert Parker’s Wine Advocate met maar liefst 91/100 punten!

  • Druivenras: Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre
  • Wijnstreek: Corbières, Frankrijk
  • Oogstjaar: 2015
  • Alcoholpercentage: 14%

De zuiddruiven grenache, syrah en carignan zijn afkomstig uit de heuvels van Boutenac wat ook wel ‘The Golden Triangle’ wordt genoemd, het beste terroir van de Corbières. Hier is de bodem arm en moeten de druiven extra hard werken. En de lokale Tramontane wind zorgt voor een langzaam groei proces. Met als resultaat intens geconcentreerd fruit.

Proefnotitie

Dieppaars gekleurde wijn met een uitbundig bouquet van cassis, pruimen, specerijen, een hint peper en een oneindige lengte. 6 maanden houtrijping in Franse barriques van 2 en 3 jaar oud geeft de wijn ondanks de kracht een fluweelzacht karakter. 30% Grenache, 30% Syrah, 30% Carignan, 10% Mourvèdre. Lekker bij rood vlees, wild, oude kazen of ratatouille.

“Al meer dan een kwart eeuw klopt het eigenlijk allemaal op Château de Caraguilhes, dat binnen de Zuid-Franse streek Corbières ruim 135 hectare met druivenstokken heeft beplant. De grond is arm en daarom perfect geschikt voor wijnbouw, het klimaat mild Mediterraan, de druiventeelt organisch, de kelder voorzien van goed materieel en eigenaar Pierre Gabison zeer deskundig én gedreven. Als hier geen goede wijnen worden gemaakt, waar dan wel? Een aangename rode wijn is de stevige Prestige 2015 die deels op fust werd gelagerd. De uit syrah (ging op fust), carignan en mourvèdre bestaande compositie biedt net als veel Rioja’s een mild, zacht kruidig vanillearoma, aangevuld door zongerijpt zwart fruit en donkere, leder- en laurierachtige elementen.” – Hubrecht Duijker, wijnschrijver (www.hubrechtduijker.com)