Château de Caraguilhes Prestige Corbières Boutenac AOC


14,99

Biologische rode Corbières van Syrah, Grenache en Mourvèdre

Tijdens onze reis naar Zuid Frankrijk ontdekten we bij wijnhuis Château de Caraguilhes een wijn die je zelden tegenkomt. Een betaalbare Cru uit de heuvels van Boutenac, het beste terroir van de Corbières. En zoals je van ons gewend bent: biologisch gecertificeerd.

  • Druivenras: Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre
  • Wijnstreek: Corbières, Frankrijk
  • Oogstjaar: 2017
  • Alcoholpercentage: 14,5%

De zuiddruiven grenache, syrah, mourvèdre en carignan zijn afkomstig uit de heuvels van Boutenac wat ook wel ‘The Golden Triangle’ wordt genoemd, het beste terroir van de Corbières. Hier is de bodem arm en moeten de druiven extra hard werken. En de lokale Tramontane wind zorgt voor een langzaam groei proces. Met als resultaat intens geconcentreerd fruit.

Proefnotitie

Dieppaars van kleur met een uitbundig bouquet van cassis, rijpe kersen, pruimen, krentjes, pure chocolade en een hint peper. De zuiddruiven Grenache, Syrah, Carignan en Mourvèdre zijn afkomstig uit de heuvels van Boutenac wat ook wel ‘The Golden Triangle’ wordt genoemd, het beste terroir van de Corbières. Het resultaat is een krachtig wijn met een stevige gestel en volop zwart fruit. Vijgen krentjes, garrigue, peper, laurier, zoethout en een vleugje munt komen allemaal voorbij. Waar Syrah zorgt voor de power van een Hermitage, doet de zwoelkruidige fruit-weelde denken aan een Châteuneuf-du-Pape. Zeer rijk, gekruid en breed van stijl en 100% puur natuur. 35% Grenache, 30% Syrah, 30% Carignan, 5% Mourvèdre. 14,5% alc. Lekker bij rood vlees, wild, oude kazen of ratatouille. Nu op dronk tot en met 2024.