Château de Caraguilhes Rosé AOP Corbières


€ 9,99

Biologische Zuid-Franse Rosé van Chateau de Caraguilhes

Smaakvolle Zuid-Franse rosé met structuur. Gemaakt door de bevlogen wijnmaker Etienne Besancenot van Chateau de Caraguilhes. Waar in het zonnige Zuid-Franse klimaat de druiven perfect rijpen!

  • Druivenras: Syrah, Grenache, Mourvedre, Cinsault
  • Wijnstreek: Corbières, Frankrijk
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 13,5%

Rosé is allang niet meer het ‘makkelijke’ wijntje voor in de zomer. Nee, je hebt tegenwoordig geweldig lekkere rosé wijnen met karakter, die je prima in andere jaargetijden kunt drinken. Of zelfs schenken bij witvlees, lamsvlees of stevige vis. Zoals deze heerlijke Zuid-Franse rosé van Chateau de Caraguilhes.

Proefnotitie

De rosé van Chateau de Caraguilhes is er één met pit boordevol zomerfruit zoals aardbeien en frambozen, een hint bloemen, een tikkeltje kruidig en een prettige structuur! Niet te koud serveren: op 12 graden komt deze wijn het best tot z’n recht. Heerlijk op zichzelf, maar combineert ook geweldig bij vegetarische paella.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Wilt u lekkere wijn voor niet te veel geld? Zoek buiten de gebaande paadjes bij de beste importeurs. Ja, dat lijkt aan de prijs, maar is voor de kwaliteit een koopje. Neem nou deze rosé; Kiest menig zogenaamd vermaarde Provence rosé het hazenpad voor.” – Nicolaas Klei, wijnschrijver
“Geproefd op een warme dag, binnen in het schrijfhol omgeven door dozen wijn. Buiten, de zon. De rosé van Caraguilhes liet me geen keuze. Duwde me naar buiten, liet me het schrijfwerk in de steek laten. Onschuldige, maar dominante aardbeien, rijk van smaak. Verleidelijk sap, bedwelmend en krachtig. Ik heb niet veel meer gedaan die middag.” – Harold Hamersma, rapportcijfer 8+ in De Grote Hamersma 2017

Medailles

Gouden Medaille – Millésime Bio 2015