Domaine de Mon Père Costières de Nimes


9,49

Biologische rode wijn van Syrah en Grenache uit Frankrijk

De opkomende regio Costières de Nîmes heeft bijzonder veel te bieden. Veel voor weinig! Want, de prijs-kwaliteit van de wijnen is namelijk uitstekend! Zo waren wij ook blij verrast toen we deze aantrekkelijke rode wijn van Syrah en Grenache proefden. Boordevol zwart fruit en een romige luxe. Dankzij het zachte karakter de ideale borrelwijn! Won bovendien in 2018 goud tijdens de ‘Berliner Wine Trophy’.

  • Druivenras: Syrah, Grenache
  • Wijnstreek: Costières de Nîmes, Frankrijk
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 13,5%

De zuidelijk gelegen Costières de Nîmes regio profiteert van een uitstekend terroir. Deze regio strekt zich uit ten zuiden en oosten van de stad Nîmes en vormt de overgang naar de Rhône vallei. De combinatie van steenachtige en alluviale bodems geven gedurende warme zomerdagen de warmte goed door tijdens de nacht. Dit zorgt voor een langzame rijping waarbij de druiven enorme concentratie opbouwen. Perfect dus!

Proefnotitie

Diepe paarsrode kleur. Aromatische neus boordevol zwart fruit, zoete kersen, bramen, viooltjes, drop, zoethout en een vleugje koffie. Met een romige luxe en een bouquet van rijp zondoorstoofd fruit, zwarte bramen, krentjes en subtiele kruiden. Bijzondere uitgebalanceerd. 67% Syrah, 33% Grenache. 13,5% alcohol. Vanwege het zachte karakter, ideaal als borrelwijn. Maar schenk hem gerust ook bij Mediterrane ovenschotels, lichte vleesgerechten en zachte kazen. Nu op dronk tot 2021.