Georg Julius Pinot Blanc QbA Rheinhessen


€ 10,99

Biologische Duitse Pinot Blanc wijn van Georg Julius

Toen we begin dit voorjaar bij wijnmaker Georg Julius waren in Rheinhessen had hij net zijn ‘Weisser burgunder’ sap klaar. Beter bekend als Duitse Pinot Blanc. En natuurlijk mochten we proeven… Waar de Pinot Blanc in de Elzas als niet-edele druif wordt gezien, en daarom niet in de Grand Cru wijnen gebruikt mag worden, is hij gelukkig hier wel op een voetstuk geplaatst. Want wat een geweldige wijnen kan er van gemaakt worden, en dat hoef je Georg geen tweede keer te zeggen! We vonden de kwaliteit van deze wijn zo geweldig, dat we hem direct hebben opgenomen in ons assortiment.

  • Druivenras: Pinot Blanc
  • Wijnstreek: Rheinhessen, Duitsland
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 12,5%

Er is gekozen voor een korte inweking van de schillen, rijping op de eigen gistcellen en het toevoegen van 10% reserve wijn die opgevoed is in grote eikenhouten vaten. Dit alles brengt een geweldige complexe smaak met zich mee!

Proefnotitie

Prachtig lichtgeel gekleurde wijn met aroma’s van honing, appel en peer. Een verfrissend vleugje koolzuur en geweldige mineraliteit. In de volle ronde smaak proef je perzik, peer, honing en meloen, heerlijk levendig en geconcentreerd. Perfect in balans met voldoende frisheid en een eindeloze afdronk. Een wijn die al heerlijk is op zich maar het ook geweldig doet bij mosselen, garnalen of bij een zomerse picknick!

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Deze witte Pinot stuift uit het glas als ware het een Verdejo of Sauvignon Blanc. Expressieve aroma’s van groene appel, vlierbessen en rijpe honingmeloen krijgen bij de eerste teug bijval van een verfrissende spat koolzuur, een dorstlessend citrusbittertje en een snuf peper. Openen bij de borrel en meenemen naar de eettafel luidt het devies!” – Gert-Jan Boone, Wijncolumnist