Georg Julius Riesling QbA Rheinhessen


€ 11,99

Biologische witte zuivere Riesling wijn uit Duitsland

Het bijzondere wijnhuis ‘Weingut Julius’ is gelegen in Gundheim in de wijnregio Rheinhessen. Het familiebedrijf werkt al jarenlang biologisch, erg bijzonder in het grillige Duitse klimaat! Van de 19 hectare is zo’n 60 procent aangeplant met hun specialiteit: witte druiven op bodems van klei en kalk. Wijnmaker Georg Julius heeft jarenlang ervaring en dat proef je terug in deze zuivere Riesling, maar ook in de andere smaakvolle witte wijnen met een minerale toets. Sluiting: schroefdop.

  • Druivenras: Riesling
  • Wijnstreek: Rheinhessen, Duitsland
  • Oogstjaar: 2015
  • Alcoholpercentage: 12,5%

De Riesling druif is de nationale trots van Duitsland, aangeplant in elke wijnregio en gemaakt in alle stijlen die je je kunt bedenken. Droog, halfzoet, zoet, dessertwijn en mousserende wijnen, met Riesling kan het allemaal! Zeer bijzondere druif!

Proefnotitie

Deze Riesling is het perfecte schoolvoorbeeld. De minerale toets geeft finesse. Dankzij een korte gisting op de schillen krijgt de wijn een zachte smaak. Loepzuiver met aroma’s van citrus, perzik en appel. Heerlijk rijke smaak dankzij een vleugje honing. Doet het uitstekend bij gerechten met zuurkool, asperges en geitenkaas.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Georg Julius maakt sprekende wijnen, zoals reeds vermeld bij zijn Chardonnay. Dat is een minder aromatische druif dan Riesling, die al begint voor je bent gaan zitten. Start met kruidig gekeuvel. Spreekt dan van citroenen en limoenen. Grapefruit, peer en natte keien. Je hoeft zelf niks meer te zeggen. Laat het u welgevallen.” – wijnschrijver Harold Hamersma, rapportcijfer 8,5 in De Grote Hamersma