Georg Julius Riesling Rheinhessen


€ 11,99

Biologische witte zuivere Riesling wijn uit Duitsland

Het bijzondere wijnhuis ‘Weingut Julius’ is gelegen in Gundheim in de wijnregio Rheinhessen. Het familiebedrijf werkt al jarenlang biologisch, erg bijzonder in het grillige Duitse klimaat! Van de 19 hectare is zo’n 60 procent aangeplant met hun specialiteit: witte druiven op bodems van klei en kalk. Wijnmaker Georg Julius heeft jarenlang ervaring en dat proef je terug in deze zuivere Riesling, maar ook in de andere smaakvolle witte wijnen met een minerale toets. Sluiting: schroefdop.

  • Druivenras: Riesling
  • Wijnstreek: Rheinhessen, Duitsland
  • Oogstjaar: 2017
  • Alcoholpercentage: 12,5%

De Riesling druif is de nationale trots van Duitsland, aangeplant in elke wijnregio en gemaakt in alle stijlen die je je kunt bedenken. Droog, halfzoet, zoet, dessertwijn en mousserende wijnen, met Riesling kan het allemaal! Zeer bijzondere druif!

Proefnotitie

Deze mineraalrijke Riesling is het perfecte schoolvoorbeeld. Met een kraakheldere lichtgele kleur. Dankzij een korte gisting op de schillen krijgt de wijn een zachte smaak. Loepzuiver met aroma’s van citrus, perzik en appel. Heerlijk rijk van smaak dankzij een vleugje honing. Doet het uitstekend bij gerechten met zuurkool, asperges en geitenkaas. 12% alc. Nu op dronk tot 2021.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Knisperende zuren, vrij weinig alcohol (12 procent) en nuances van limoen plus grapefruit maken de Georg Julius Riesling 2017 tot een zeer smakelijke zomerwijn. Samen met zijn vrouw Christine exploiteert Georg 19 hectare in Duitslands grootste wijnstreek, Rheinhessen. De bodem bestaat met grotendeels uit löss- en leemhoudende grond, en Georg is helemaal overstapt op organische methoden.” – Hubrecht Duijker, wijnschrijver