Granza Tempranillo DO Ribera del Duero


€ 12,99

Biologische Ribera del Duero, 100% tempranillo uit Spanje

Deze biologische Ribera del Duero komt uit één van de beste wijngebieden in Spanje. Hier worden bijzonder stevige wijnen van tempranillo geproduceerd. De complexe grond bestaat uit wel 16 verschillende soorten van voornamelijk klei, kalksteen en zand. Dit zorgt voor sterke wijngaarden en geconcentreerd fruit. 2016 was weer een prachtig wijnjaar in Ribeira del Duero, de winter was mild en de zomer droog. En dankzij een hittegolf in augustus en september is er veel later geplukt dan normaal. De langzame rijping zorgt voor enorm veel concentratie en smaak.

  • Druivenras: Tempranillo
  • Wijnstreek: Ribera del Duero, Tempranillo
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 14%

Proefnotitie

Deze Ribera del Duero is een echte krachtpatser met rijp zwart fruit, blauwe bessen, bramen en bloemen. Ook een mineralige toets is aanwezig in de smaak. Dankzij ongeveer 6 maanden houtrijping is de wijn prachtig rond. En proef je gulle smaken van vanille, peper, zoethout, geroosterde koffiebonen en een vleugje drop in de afdronk. Heerlijk bij aardse gerechten zoals gnocchi met paddenstoelen of bij gegrild vlees.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Granza een verbastering van ‘Garanzia’? Ik weet het niet zeker, maar ik denk van wel! Deze Ribera del Duero, de roodpaarse beroemdheid uit het noordwesten van Spanje, staat namelijk garant voor herkenbaarheid. Bramen, kersen, pruimen, aardbeien. De hele fruitkraam, zoals het een goede Tempranillo betaamt, komt voorbij. Maar de hoofdrol wordt opgeëist door de o zo herkenbare melange van zachte vanille en fijngemalen witte peper. De afdronk bevat robuuste tannine, maar zonder de primaire smaken te overmeesteren. Houd je van Spanje? Houd je van Tempranillo? Voor Granza geldt: “What you see is what you get!” Succes gegarandeerd!” – Gert-Jan Boone, Wijncolumnist
“Heel rijp fruit van bessen en zwarte vruchtjes kenmerken de smaak van deze stevige, solide rode wijn, terwijl vier maanden vatrust ‘m bovendien beheerste nuances hebben verstrekt van mild kruidige houttonen, waaronder vanille. Nog twee positieve aspecten zijn de organische druiventeelt en de relatief weinig wegende fles.” – Hubrecht Duijker, Wijnschrijver (www.hubrechtduijker.com)