Maniero di Federico Greco Bianco IGP


9,99

Biologische witte Italiaanse wijn van Greco Bianco

De inheemse druif Greco Bianco bestaat al meer dan 2000 jaar! Onbegrijpelijk dat we hem maar zo weinig zien in Nederland. Het knisperend frisse karakter en zuivere kwaliteit maakt hem zeer geliefd. Hij lijkt zelfs wel wat op een Chablis! Schenk hem bij een visgerecht, succes gegarandeerd!

  • Druivenras: Greco Bianco
  • Wijnstreek: Puglia, Italië
  • Oogstjaar: 2017
  • Alcoholpercentage: 12,5%

De druiven zijn aangeplant rondom Castel del Monte, het kasteel dat inmiddels tot UNESCO werelderfgoed behoort wordt ook wel ‘natural secret’ genoemd vanwege de ideale ligging. Bovendien staan er biologische topwijngaarden aangeplant! De combinatie van wijngaarden op 540 m boven zeeniveau, profiterend van een verkoelend zeebriesje en 300 zondagen per jaar zorgen voor uiterste concentratie in de druiven.

Proefnotitie

Heldergeel met groene glans. Met zachte geuren van citrus, appel, vijg, meloen een vleugje anijs en amandel. Strakdroog met geweldige mineraliteit en boordevol sappig fruit. Verkwikkend frisse smaken van citrus, vuursteen, een spatje grapefruit en kiezeltjes. Aangevuld met rijpe tonen van meloen en perzik. Ultieme viswijn. 12,5% alc. Nu op dronk tot 2020.