Parra By the Grape Especial Verdejo-Sauvignon Blanc DO La Mancha


€ 7,99

Biologische witte Verdejo – Sauvignon Blanc wijn uit Spanje

Al jaren werken we samen met de biologische wijnfamilie Parra Jimenez, de wijnmakers van onze biologische Parra By the Grape huiswijnen. En een tijdje geleden hebben ze aangeboden éénmalig in kleine oplage een speciale cuvée voor ons te maken. Een witte Verdejo – Sauvignon Blanc en een rode. Gemaakt van de beste kwaliteit biologische druiven. Speciale wijnen om intens van te genieten en met een geweldige prijs- kwaliteitverhouding!

  • Druivenras: Sauvignon Blanc, Verdejo
  • Wijnstreek: La Mancha, Spanje
  • Oogstjaar: 2018
  • Alcoholpercentage: 12%

Al van oudsher worden verschillende druiven geblend in één wijn voor meer verschillende smaken, complexiteit en balans. En dat proef je in deze wijn gemaakt van 60% Verdejo en 40% Sauvignon Blanc.

Proefnotitie

Stuivende neus van citrus, tropisch fruit zoals mango en papaya en een vleugje versgemaaid gras. Verkwikkend fris in de smaak, vol sappige tonen van limoen en citroen, ananas, kruisbes, lychee en mango. Nog rijker in stijl dan vorig jaar!

Drinken bij salades, probeer vooral eens een kipsalade! Visgerechten en een heerlijke brunch met brood.

Wijnschrijvers over deze wijn

“Uitgesproken frisse By the Grape Parra Espécial Verdejo-Sauvignon Blanc heeft in zijn aroma de buxus en andere plantaardigheid van een goede Sauvignon Blanc, terwijl de verdejodruif nog wat verzachtend, sappig citrusfruit toevoegt.”Hubrecht Duijker, wijnschrijver (www.hubrechtduijker.com)