Parra By the Grape Tempranillo DO La Mancha Spanje


€ 6,49

Biologische rode Tempranillo wijn uit Spanje

Van de Riojadruif tempranillo, maar uit het ruige La Mancha: Spaans rood, stoer, stevig, maar toegankelijk. Geen rijke houtrijping hier; dit is warmbloedige wijn om te drinken, elke dag, wijn met fruit en ruggengraat, bij barbecue, bij sudderpotten, bij chorizo en boerenkool. Hombre, que vino! En nog biologisch ook.

  • Druivenras: Tempranillo
  • Wijnstreek: La Mancha, Spanje
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 13%

De tempranillo druif is de beroemdste rode wijn druif van Spanje, want de belangrijkste druif in de rode Rioja wijnen, maar ook in de geconcentreerde Ribera del Duero wijnen. Deze rode wijndruif heeft een geweldige rijpingspotentieel dankzij gemiddelde zuren en goede tannine. Vaak veel sap en aroma’s van rood en zwart fruit, chocola, koffie en kruiden. Ondanks de vele stevige tempranillo wijnen worden er in La Mancha ronduit vriendelijke en soepele wijnen van gemaakt!

Proefnotitie

Een sappige rode wijn met tonen van kersen, bramen, een vleugje chocola en een lichtkruidige afdronk. Houdt ook van de koelkast op een warme dag! Schenken als borrelwijn, of als begeleider bij gehaktballetjes, Spaanse stoofschotels of tapas.

Wijnschrijvers over deze wijn:

”Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat mag wat mij betreft als motto op het etiket van de huiswijn van By the Grape. Hup, gooi die BBQ de tuin in, nodig wat rondborstige kersen en gezellige pruimen uit en dan lekker de hele avond over voetbal praten.” – Harold Hamersma, rapportcijfer 8 in De Grote Hamersma 2017
“Karaktervol, van inheemse druiven, vol heerlijk rijp fruit. Ook dit oogstjaar weer goedgemutst en blij van zin, gul voorzien van bessen en kersen en ander vrolijk zonnigs van Moeder Natuur, plus wat dure chocolade.”
– Nicolaas Klei, Omfietswijn 2016
“Hun koel te schenken Parra Tempranillo 2016 pleziert met fris besfruit, een blaadje laurier en een zuivere smaak die niet te licht is noch te zwaar. Hij zal zeer bienvenido zijn op een barbecuefestijn.”
– Hubrecht Duijker, Wijnschrijver