Parra By the Grape Verdejo DO La Mancha Spanje


€ 7,49

Biologische witte Verdejo wijn uit Spanje

Parra Jiménez heet het bedrijf waar By the Grape zijn Verdejo vandaan haalt. Maar Pedro werkt er niet – dit voor de liefhebbertjes – en is geen familie. Vandaar dat deze witte Verdejo allesbehalve stroperig zoet is; geen PX uit La Mancha. Fris, sappig, dat is hij wel, bescheiden bloemig en opvallend breed inzetbaar, van aperitief tot kip en kalf. Maar vis is zijn eerste liefde.

  • Druivenras: Verdejo
  • Wijnstreek: La Mancha, Spanje
  • Oogstjaar: 2018
  • Alcoholpercentage: 11,5%

De wijndruif Verdejo is de witte ster van Spanje en wordt veel verbouwd in Spaanse wijnregio’s als La Mancha en Rueda. Hij lijkt veel op de Sauvignon Blanc druif en wordt er daarom ook vaak mee geblend. Het geeft heerlijke frisse, stuivende wijnen met aroma’s van appels en peren. Vaak heerlijk sappig voor een vriendelijke prijs!

Proefnotitie

Helder geel van kleur. Met een stuivende neus van citrus, kruisbes, groene appel en een vleugje tropisch fruit. Prachtig zuiver en verkwikkend fris van smaak en erg mooi gelaagd. Met een hint ananas, gras en bloemen in de geweldig lange afdronk. Niet te strak, maar juist mooi rond en daarom erg lekker bij kip, gegrilde vis, goedgevulde salades of als aperitief. Nu perfect op dronk, tot 2020.