Parra By the Grape Verdejo DO La Mancha Spanje


€ 6,49

Biologische witte Verdejo wijn uit Spanje

Parra Jiménez heet het bedrijf waar By the Grape zijn Verdejo vandaan haalt. Maar Pedro werkt er niet – dit voor de liefhebbertjes – en is geen familie. Vandaar dat deze witte Verdejo allesbehalve stroperig zoet is; geen PX uit La Mancha. Fris, sappig, dat is hij wel, bescheiden bloemig en opvallend breed inzetbaar, van aperitief tot kip en kalf. Maar vis is zijn eerste liefde.

  • Druivenras: Verdejo
  • Wijnstreek: La Mancha, Spanje
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 11,5%

De wijndruif Verdejo is de witte ster van Spanje en wordt veel verbouwd in Spaanse wijnregio’s als La Mancha en Rueda. Hij lijkt veel op de Sauvignon Blanc druif en wordt er daarom ook vaak mee geblend. Het geeft heerlijke frisse, stuivende wijnen met aroma’s van appels en peren. Vaak heerlijk sappig voor een vriendelijke prijs!

Proefnotitie

Deze biologische Verdejo is ontzettend fris met tonen van citrus, kruisbes, groene appel en tropisch fruit. Erg mooi in balans en zeer geschikt als aperitief of als begeleider bij vis.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Sommige mensen hebben iets met Barolo, ik heb een zwak voor Verdejo. We zijn nu eenmaal niet allemaal met een gouden lepel in de mond geboren. Verdejo, gewoon een no-nonsense druif die frisse witte wijnen oplevert, waar je niet al te moeilijk over hoeft te doen. Droog, dorstlessend en betaalbaar; precies waar je naar snakt tijdens je vakantie in de Spaanse binnenlanden. Verwaaiende groene appelbloesems, verzengend citrussap, vers gemaaid gras. Is het buiten heel heet? Doe er gewoon een ijsblokje in. Kan jou het schelen.” – Harold Hamersma, rapportcijfer 7,5 in De Grote Hamersma 2017
“Verdejo is een zeer welopgevoede Spaanse witte druif, en dat proef je. Niet altijd, een wijnboer zonder benul kan zelfs van de mooiste druif wijn als afvoersop maken, maar geef hem aan de Parrabroers en ze maken fijne, fruitige verdejo, fris als de beste sancerre, biologisch bloesemgeurig als goede gruner veltliner.” –Nicolaas Klei, Omfietswijn 2016