Spinelli Pecorino Terre di Chieti IGT


8,99

Biologische witte Italiaanse wijn van Pecorino

Toen we deze strakdroge biologische Pecorino met prachtig zuivere mineraliteit proefden waren we meteen om vanwege de geweldig sappige stijl. De familie Spinelli -biologische wijnboeren in hart en nieren – geloven dat goede wijn wordt gemaakt door kennis en liefde voor het land. Die liefde proef je terug in deze zeer levendige wijn!

  • Druivenras: Pecorino
  • Wijnstreek: Terre di Chieti, Italië
  • Oogstjaar: 2017
  • Alcoholpercentage: 12%

Pecorino betekent ‘kleine schapen’ vernoemd naar de wereldberoemde Pecorino kaas, gemaakt van schapenmelk. Er gaan geruchten rond dat deze druif zijn naam kreeg omdat het de favoriete traktatie was voor de kuddes schapen die naar de lagere weides werden gedreven. En blijkt Pecorino kaas nu net een verrassend goede match te zijn!

Proefnotitie

De Pecorino druiven profiteren van hoger gelegen wijngaarden en een koel zeebriesje. Wat zorgt voor geweldige frisheid en concentratie! De intens zuivere neus van citrus, kruisbes, peer en appel heeft een kenmerkend vleugje venkel. Met in de smaak citrus, limoenschil, appel en pompelmoes aangevuld met rijpere tonen van abrikoos en honing. Ideaal voor bij vis, maar ook zeer geschikt voor bij de borrel. Bewaarpotentieel tot 2020.

“Als een Sauvignon Blanc, maar dan zonder het aroma van lauwe kattenpis en doorgekookte asperges. Als een goede Sauvignon Blanc dus! Verkwikkend citrusfruit, frisse appel, oppeppende kruisbessen en zalvend rijpe peer. Dat is wat de Pecorino van Cantine Spinelli te bieden heeft.” – Gert-Jan Boone, wijnschrijver