Striga Nero d’Avola IGT Terre Siciliane


€ 8,49

Biologische Striga Nero d’Avola wijn uit Sicilië

Inmiddels is de Nero d’Avola een geliefde druif bij veel wijndrinkers. Voornamelijk omdat het soepele en smaakvolle wijnen geeft met een kruidig karakter. De Striga Nero d’Avola Terre Siciliane is afkomstig uit de regio Trapani in Sicilië. Waar zo’n 2000 wijnboeren samenwerken met maar één doel: biologische kwaliteitswijnen maken. De druiven worden daarom zorgvuldig met de hand geplukt en geselecteerd.

  • Druivenras: Nero d’Avola
  • Wijnstreek: Sicilië, Italië
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 14%

De helft van de opbrengst wordt opgevoed in Frans eiken vaten voor ongeveer 6 maanden. Dit geeft de wijn een goede structuur en volle smaak.

Proefnotitie

Robijnrood van kleur met een intense geur van pruimen, zwarte bessen, een vleugje peper en kruiden. Heerlijk vol van smaak met een rijp bouquet van donker en rood fruit en een lange zachte afdronk. Drinken bij antipasti, bij lichte vleesgerechten of de barbecue.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Zoetig, sappig en tierig. Nero d’avola laat zich van zijn meest inschikkelijke kant zien. Soepel rood fruit, vanilleflinter en aardige wat eikenhulp. No-nonsense Siciliaan met geen andere ambities dan opgewekt een pasta met gehaktsaus te begeleiden. Toe te juichen. Maar niet met volle mond.” – Harold Hamersma, rapportcijfer 8 in De Grote Hamersma 2017
“De Nero d’Avola buitelt van kersen en frambozen, hapt heerlijk weg tijdens carnivore buitenrecreatie.” – Onno Kleyn, wijnschrijver
“Een prima (t)huiswijn. Past bij alles wat je op een makkelijke dag eet, het hele jaar door. Boeiende wijn zonder een moment moeilijk te doen. Voor bij stokbrood met tapenade,van zwarte olijf of een smeuïge vitello tonnato.” – Winelife, Augustus 2017