Striga Nero d’Avola IGT Terre Siciliane


€ 8,49

Biologische Striga Nero d’Avola wijn uit Sicilië

Inmiddels is de Nero d’Avola een geliefde druif bij veel wijndrinkers. Deze Striga kunnen we inmiddels met recht een huisfavoriet noemen. Die dit jaar dankzij de schaarse oogst, geconcentreerder is dan ooit. Hij is afkomstig uit de regio Trapani in Sicilië. Waar zo’n 2000 wijnboeren samenwerken met maar één doel: biologische kwaliteitswijnen maken. De druiven worden daarom zorgvuldig met de hand geplukt en geselecteerd.

  • Druivenras: Nero d’Avola
  • Wijnstreek: Sicilië, Italië
  • Oogstjaar: 2017
  • Alcoholpercentage: 14%

De helft van de opbrengst wordt opgevoed in Frans eiken vaten voor ongeveer 6 maanden. Dit geeft de wijn een goede structuur en volle smaak.

Proefnotitie

Levendige paarsrode kleur. Met een prachtig zuivere neus van zwarte bramen, bessen, een vleugje peper, koffie en een toefje mokka. Romig en mooi versmolten in de smaak. Een aantal rijping in eikenhouten vaten geeft subtiele kruidige tonen van vanille en ceder. Rijk van smaak met wilde aardbei, bramen een hint viool, een vleugje peper en een zwoelkruidige afdronk. Aan te raden bij gevogelte, een mooi stukje vlees of een goedgevulde pasta. 14% alc. Nu op dronk tot 2021.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“De Nero d’Avola buitelt van kersen en frambozen, hapt heerlijk weg tijdens carnivore buitenrecreatie.” – Onno Kleyn, wijnschrijver
“Een prima (t)huiswijn. Past bij alles wat je op een makkelijke dag eet, het hele jaar door. Boeiende wijn zonder een moment moeilijk te doen. Voor bij stokbrood met tapenade,van zwarte olijf of een smeuïge vitello tonnato.” – Winelife, Augustus 2017