Striga Pinot Grigio IGT Terre Siciliane


€ 8,49

Biologische witte Pinot Grigio wijn uit Sicilië

Verkwikkend fris is deze Siciliaanse Striga Pinot Grigio met een spatzuivere neus van citrus, groene appel, peer een vleugje grapefruit en wat rijpere tonen van perzik. Dankzij wijngaarden op ongeveer 450/500 meter boven de zeespiegel en een bodem van krijt komen blijven de fruitsmaken prachtig behouden. En alleen de beste biologische druiven worden zorgvuldig met de hand geselecteerd.

  • Druivenras: Pinot Grigio
  • Wijnstreek: Sicilië, Italië
  • Oogstjaar: 2016
  • Alcoholpercentage: 13%

Na de fermentatie die op lage temperaturen is uitgevoerd om de frisheid te behouden, wordt de wijn door de cellar master gekeurd (zoals op de foto te zien is). Daarna wordt het sap geblend, gefilterd en gebotteld!

Proefnotitie

Zuivere Pinot Grigio met een prachtig fruit karakter van o.a. citrus, peer, groene appel, perzik en een vleugje grapefruit. Knisperend fris in de aanzet en een ronde, zachte afdronk. Serveren tussen de 8 en 10 graden. Doet het fantastisch bij witvis, schaal- en schelpdieren en groene salades.

Wijnschrijvers over deze wijn:

“Pinot Grigio in de verzengend hete Siciliaanse zon? Wijnhuis Striga trekt de stoute schoenen aan. Aroma’s van limoen en groene appeltjes geven de wijn haar verrassende frisheid. Tonen van wilde perzik en verse druiven geven de wijn haar rijpe smaak. Uitgebalanceerd en teder, gedurfd en geslaagd!” – Gert-Jan Boone, wijncolumnist
“Deze uiterst sympathieke Terre Siciliane bezit zowel frissige als notige als kruidige en mild fruitige elementen.” – Hubrecht Duijker, wijnschrijver (www.hubrechtduijker.com)