Wijnmaker


Biologische wijnmaker Carlo Ferracane van het Italiaanse wijnhuis Colomba Bianca

Wie: Carlo Ferracane
Waar: Sicilië, Italië
Wat: Intens fruitige Striga Grillo, Pinot Grigio en Nero d’Avola.

De Colomba Bianca Winery is een prachtig bedrijf dat in 1970 is opgericht. Op zo’n 300ha werken diverse wijnboeren samen om de beste kwaliteit biologische druiven te produceren. Met als doel: gezamenlijke kwaliteitswijnen produceren met extra aandacht voor de omgeving. Zo zet het bedrijf zich in voor het beschermen van de natuur door te recyclen, promotie van ‘green awareness’ en energiebesparende praktijken.

By the Grape: Wat is je verantwoordelijk bij de Colomba Bianca winery?
Carlo Ferracane: Ik werk nu al een aantal jaar bij Colomba Bianca en sta aan het hoofd van een groep jonge wijnmakers.

By the Grape: Hoe omschrijf je de stijl van jullie wijnen?
Carlo Ferracane: Wij geven de voorkeur aan moderne wijnen, vol fruitigheid, goede frisheid en sap.

By the Grape: Wat voor soort wijnmaker ben je?
Carlo Ferracane: Bij Colomba Bianca werken we met moderne technieken om de beste kwaliteit uit de wijnen te halen. Maar voorop staan de druiven zelf, we werken met respect voor de natuur en waarderen de inheemse druiven van Sicilië het meest. Daar werken we heel graag mee!

By the Grape: Wat zijn de toekomstplannen voor Colomba Bianca?
Carlo Ferracane: We zijn bezig met een nieuwe bottelarij en magazijn. En onze focus zal liggen op de uitbreiding van de productie van biologische wijn.

By the Grape: Waarom moeten we van jullie wijn genieten?
Carlo Ferracane: Onze wijnen zijn een perfecte expressie van het land, je proeft Sicilië. De wijnen zijn perfect als aperitief maar passen ook bij een heerlijk diner.

By the Grape: Wat is je favoriete wijnmoment?
Carlo Ferracane: Tijdens het diner, met mijn vrienden.

By the Grape: Wat is absoluut je favoriete wijn?
Carlo Ferracane: De Grillo, het is een oude inheemse druif, maar in moderne stijl. Verfrissend, aromatisch en heel erg Mediterraans.

By the Grape: Als je ergens anders ter wereld wijn zou mogen maken, waar zou je dan heen gaan?
Carlo Ferracane: Dan zou ik kiezen voor Zuid-Amerika, Chili of Argentinië.

By the Grape: Wat is je eerste wijnherinnering?

Carlo Ferracane: Mijn eerste drankje na melk was wijn, ik ben er mee opgegroeid. Ik heb altijd midden in de wijnvelden gewoond en in contact met de natuur en wijn.

By the Grape: Als je jezelf zou moeten omschrijven als een druif, welke zou je dan zijn en waarom?
Carlo Ferracane: Dan wordt het Syrah, een druif die elegante wijnen geeft, ingetogen en geeft zekerheid.

www.colombabianca.com